Onze hulpdienst staat 24 uur voor u klaar
085-4016474
Loodgieter Badkamer

Waterlekkage

Als je te maken hebt met een waterlekkage in je woning of bedrijfsruimte, dan wil je een snelle en vakkundige oplossing. Loodgieter van Putten is door heel Nederland werkzaam. Daarbij hebben we jarenlange ervaringen bij het opsporen en verhelpen van verschillende soorten lekkages. Neem direct vrijblijvend content met ons op.

Het risico van waterlekkages

De meeste waterlekkages doen zich voor binnen of rond de keuken, toilet en badkamer. In deze ruimtes lopen veel waterleidingen. Waterlekkages komen ook voor onder (platte) daken met beschadigde dakbedekking of stilstaand water. Wanneer een lekkage optreedt, heb je dat niet altijd direct door. Sommige lekkages zijn namelijk erg minimaal en treden bijvoorbeeld op bij leidingen die je niet zomaar ziet.

Signalen die wijzen op een waterlekkage

Snel handelen bij een waterlekkage

Helaas spelen kleinere lekkages vaak al een tijdje voordat je ze opmerkt, waardoor ze al schade hebben aangericht aan muren en plafonds. Vanaf het moment dat je een kleine lekkage opmerkt, is het dan ook zaak om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Zo kunnen we verdere schade en ongemakken voorkomen.

Er zijn ook lekkages die een stuk beter waarneembaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan of een overmatig grote lekkage. In het laatste geval ontsnapt het water met grote hoeveelheden, waardoor het lek al snel opvalt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je tijdens het boren een leiding hebt geraakt. Het is raadzaam om de waterafvoer dicht te draaien en Loodgieter van Putten met spoed in te schakelen om de schade te beperken.

Wanneer treden waterlekkages op?

Wanneer een huis of bedrijfsruimte nog relatief jong is, treden lekkages over het algemeen weinig op. Begint het leidingwerk echter al wat te verouderen, dan neemt de kans op lekkages toe. Hierom is het belangrijk om het onderhoud aan je woning goed bij te houden. Het is ook mogelijk dat een waterlekkage het gevolg is van verkeerd gebruik.

Contact bij lekkages

Neem bij een waterlekkage vrijblijvend contact op met Loodgieter van Putten. We verrichten onze loodgietersdiensten door heel Nederland.