Onze hulpdienst staat 24 uur voor u klaar
085-4016474
Loodgieter toilet ontstopping

Gaslekkage

Wanneer je een gaslekkage waarneemt, is het verstandig om geen risico te nemen en snel contact met ons op te nemen. Het aardgas dat door de leidingen van jouw woning of bedrijfsruimte loopt, is namelijk zeer gemakkelijk ontbrandbaar en het verdringt zuurstof. Bij een lek kan dat leiden tot (levens)gevaarlijke situaties. Loodgieter van Putten komt waar nodig met spoed op locatie om het gaslek op te sporen en vakkundig te verhelpen.

Altijd een spoedloodgieter in de buurt
27/7 bereikbaar
Voordelige tarieven

Loodgieter badkuip ontstopping

Gaslekkage ontdekken

Een gaslekkage ontdek je in de meeste gevallen door het ruiken van een zwavelachtige penetrante geur. Deze geur is kenmerkend voor gas. En dat is ook geheel de bedoeling, nu deze geur bewust aan het gas is toegevoegd om een lekkage snel waarneembaar te maken. Van zichzelf is gas namelijk kleurloos en geurloos. Loodgieter van Putten heeft veel ervaring met gasdetectie en we vinden snel de bron van het probleem. Vervolgens weten we het gaslek effectief en daadkrachtig te dichten.

Handel snel bij een gaslekkage

Ontdek je een gaslek door de beschreven zwavelachtige geur in huis te ruiken, dan is het belangrijk snel te handelen. Open alle ramen en deuren zodat jouw woning maximaal ventileert. Je wilt te allen tijde voorkomen dat het gas zich ophoopt. Ook is het zaak om zo snel mogelijk de gaskraan bij de gasmeter dicht te draaien. Deze bevindt zich meestal in de meterkast. Door de gasleiding dicht te draaien, voorkom je dat er meer gas binnenkomt.

Schakel vervolgens zo snel mogelijk een loodgieter in om het lek te komen dichten. We raden aan om dit door een erkende vakman uit te laten voeren. De loodgieter zal vervolgens de leidingen nalopen op eventuele andere lekkages. Pas nadat de situatie weer helemaal veilig is, zal onze specialist de klus afronden.

Loodgieter badkuip ontstopping

Gevaren bij een gaslek

Gas kent enkele eigenschappen die het zeer gevaarlijk maken, waaronder zuurstof verdringen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er nog maar amper zuurstof overblijft in een ruimte, wat leidt tot verstikkingsgevaar. Het gevaarlijke van gas is dat bewusteloosheid erdoor nagenoeg ongemerkt optreedt. Daarom is het zó belangrijk dat je jouw woning maximaal ventileert bij een gaslek – ook als je je nog goed voelt.

Een andere gevaarlijke eigenschap is dat gas zeer snel ontbrandt. Wanneer het zich ophoopt in een ruimte kan het bij een klein vonkje al tot een explosie komen met de nodige gevolgen van dien, waaronder brand. Het is dus raadzaam om geen vuurtjes te maken wanneer je een gaslek hebt – ook niet vanuit een kleine aansteker. Wees daarnaast voorzichtig met stopcontacten die soms kleine vonkjes kunnen geven.

De gevaren van verstikking en ontbranding voorkom je door een optredend gaslek zeer serieus te nemen en de hierboven genoemde stappen te doorlopen. Neem bij twijfel geen risico’s en schakel Loodgieter van Putten direct in.

Gaslekkages voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Het is verstandig om jaarlijks je gasleidingen te controleren voor zover mogelijk. Besteed daarbij extra aandacht aan de gasslang van je gasfornuis en laat deze zeker eens in de vijftien jaar vervangen. Bespaar daarnaast niet op het onderhoud van gastoestellen en probeer er zeker niet zelf aan te knutselen. De gevaren zijn immers groot wanneer het fout gaat.

Neem direct contact op bij een gaslek

Heb je een gaslek ontdekt in je woning of bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op via de onderstaande buttons. We nemen het probleem met je door en geven vooraf de verwachte kosten aan. Vervolgens sturen we met spoed de meest dichtstbijzijnde loodgieter jouw kant op.